Dubai med børn

Dubai med børn

Efter at havde været i Lalandia/Legoland to år i træk(!), var det på tide at komme ud og se verden. Efter lidt søgninger på nettet, stod det klart at vi kunne få en tur til Dubai med børn i marts måned til samme pris som en charterferie i højsæson. Vi slog til og nød, at vores ældste søn endnu ikke var startet i skole. Med i prisen var fly og hotel med morgenmad i syv dage.

Vi forberedte os på turen – købte sandaler, solcreme og en masse underholdning til flyveturen (det var børnene første tur).

Hilton Garden Inn i Dubai

Børnene klarede flyveturen med bravour, og det var en super god oplevelse at flyve med Emirates. Da vi trådte ud af lufthaven mærkede vi med det samme varmen og den livlige by der aldrig sover. Vi boede på hotellet Hilton Garden Inn, som er placeret ved siden af Mall of the Emirates (ca. 30 min. fra lufthavnen). Et udmærket hotel med en lille pool. Da vi gerne ville opleve så meget som muligt, var vi forberedte på hvad byen kunne tilbyde. Efter en god nats søvn var vi nu klar til at opleve Dubai med vores børn på henholdsvis 3 og 5 år

Den første dag startede vi med at tage metroen til Downtown Dubai. Vi ville undersøge om det var bedst med metro eller taxi. Vi endte med at kunne konkludere, at taxi var hurtigst men metro var billigst. Vejret var fantastisk med 30 grader og sol – det her kunne kun blive godt.

KidZania og Downtown Dubai

Vi tog metroen direkte til Dubai Mall, der med mere end 1.200 butikker er det næststørste indkøbscenter i verden. Udover en masse butikker kan man bl.a. også finde et aquarium og en skøjtebane. Hjemmefra havde vi fået anbefalet KidZania som også er at finde i Dubai Mall, og det skuffede bestemt ikke. KidZania er en 7.000 m2 stor kopi af en rigtig by der kombinerer underholdning og uddannelse med over 70 aktiviteter fra den virkelige verden for børn. Igennem rollespil kunne børnene prøve forskellige jobs og hermed tjene “penge”. Mine børn prøvede bl.a. at arbejde på Kinder-fabrik, hvor de kunne lave chokolade, de arbejdede på McDonalds hvor de skulle lave deres egen Happy Meal, de var vinduespudsere, de var DHL bude, de arbejdede på juicefabrik, de skulle rede seng på et hotel, de arbejdede i et supermarked, de arbejdede som kunstnere, de var læger på et hospital osv. Hver gang de havde arbejdet fik de penge ind på deres “kreditkort” som de kunne bruge på at købe noget legetøj eller mad. En super fed oplevelse, som børnene stadig snakker om i dag.

Før turen gik tilbage til hotellet sluttede vi dagen af med middag foran The Dubai Fountain, som er et springvand der “danser” i takt til musikken ude foran Dubai Mall – super stemningsfuldt (men også et sted med mange turister).

Ørkensafari og Jumeirah Beach

På vores anden dag skulle vi først på ørkensafari – et must i Dubai. Vi blev hentet direkte på hotellet i en Land Cruiser og sammen med vores chauffør kørte vi 45 min. ud til ørkenen. Vi valgte at tage derud om morgen, da det er dette tidspunkt børnene er mest friske og fordi at temperaturen var 26 grader – hvilket var helt perfekt (om sommeren kan der blive op til 55 grader).

Dubai med børn
Ridde på dromedar

Da vi ankom til ørkenen blev der kørt Dune Bashing, som kort beskrevet er en form for off-roading i sandet i klitterne. Der bliver kørt i forskellige hastigheder mens man kører op og ned.

Ude midt i ørkenen stoppede vi efterfølgende i en lejr hvor vi fik lov til at ridde på dromedarer. Da det hele var slut, blev vi kørt tilbage til vores hotel. Vi valgte at slutte dagen af med en tur til Jumeirah Beach og marinanen, hvor vi spiste på Cheesecake Factory.

Burj Khalifa og delfinshow

Nu var dagen kommet til at vi skulle se Burj Khalifa indefra – Burj Khalifa er en skyskraber der med sine 828 meter er den højeste bygning der nogensinde er bygget. Med vores billet kunne vi komme op på den 124. etage og se på udsigten over Dubai i fugleperspektiv. Det skal lige siges, at der var lange køer til de tre elevatorer der skulle fragte turisterne op og ned, selvom det kun tog elevatorerne 60 sekunder(!), at komme 124. etager op i tårnet (det kunne mærkes i ørerne). Det var en fin oplevelse, dog med ALT for mange turister.

Da det var en tur til Dubai med børn kørte vi bagefter direkte videre til et delfinshow 15 min. væk fra midten af centrum.

Delfinshow

På ski i Dubai

Vi skulle selvfølgelig også besøge Ski Dubai. Ski Dubai er et indendørs skisportssted på 22.500 m2. Der er omkring -1 til 2 grader året rundt. Det lyder helt skørt i en ørkenstat – og det var det også. Blandt butikker og restauranter i Mall of the Emirates ligger det. Vi bookede snow premium-pakken der indeholdte et møde med pingviner, adgang til deres snepark og en times skiundervisning, da hverken børnene eller jeg havde stået på ski før. Med i pakken var også lån af skitøj, støvler, ski samt strømper og handsker (som man kunne tage med hjem). I sneparken var der zorb-bold, bobslæde, klatrevæg, legeplads, bumper cars og en kælkebakke. Det var en sjov oplevelse, som vi var glade for.

Kite Beach

De sidste to dage af vores ferie havde vi egentlig planlagt både at besøge LegoLand Waterpark og Aquaventure Waterpark, men da vi havde kørt et højt tempo igennem hele ferien, ville børnene bare gerne slappe af og lege i poolen og på stranden. En shuttle bus kørte os fra vores hotel til stranden Kite Beach – wow, hvilken strand. For det første var der næsten ingen mennesker og for det andet var vandet, sandet og vejret bare perfekt (vi sendte en tanke til Danmark, der på det tidspunkt havde snestorm). Vi lejede et par solsenge med tilhørende parasol og fik en masse timer til at gå. I forlængelse med stranden lå der også nogle restauranter og caféer hvis sulten skulle melde sig.

Global Village

Vi valgte at bruge vores sidste aften på at besøge Global Village. Global Village er et sted hvor man kan opleve op mod 90 kulturer. Man kan få noget at spise, prøve forlystelser, se underholdning eller shoppe efter autentiske varer. Alle verdensdele er repræsenteret og det er en oplevelse der skal prøves. Ud over at gå rundt og tage alle indtrykkene til sig, så vi et stuntshow, som børnene elskede.

Global Village

Alt i alt en helt fantastisk tur der helt sikkert kan anbefales også med børn, man skal dog være opmærksom på at det ikke er helt billigt at spise ude (samme priser som i Danmark) og ret dyrt at besøge diverse forlystelses parker.

Vi kan sagtens overveje at tage afsted igen en dag – det er perfekt at tage til Dubai med børn.

Be the first to reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *